webassets/pvholdings_nettibanneri_viivaton2.jpg

PV Holdings | Kirjaudu | Yhteystiedot | Talouden Tuolla Puolen | Arvot | Prosperus | Tuotot | Varainhoitaja

Kreikkalainen eläinkoe ihmisillä

"Voiko lisää velkaa ottamalla todella pienentää velkojaan?"

2.3.2012 - Mikko Luukkanen
 

Kreikkalaiset ovat keksineet paljon. Historiantutkijoiden mukaan saamme kiittää heitä seuraavista tuiki tarpeellisista asioista kuten viemärit, herätyskellot ja demokraattinen kansanvalta. Tällä hetkellä demokraattisesti valittujen eurooppalaisten päättäjiemme herätyskellot soivat heidän miettiessään valuvatko Kreikalle lainatut miljardit eurot lopulta kreikkalaisen käsienpesun jälkeen antiikin viemäriin.

 

Voivatko kreikkalaiset ratkaista tämän meitä kaikkia koskettavan ongelman; voivatko he jo niin paljon keksittyään vielä keksiä kuinka lisää velkaa ottamalla lopulta voi pienentää velkojaan? Itsekin tukevasti velkaantuneet Euroopan mahtivaltiot, Amerikan Yhdysvallat ja Japani odottavat tämän kreikkalaisilla koekaniineilla tehtävän kokeen tuloksia malttamattomina.


Puhumattakaan meistä tavallisista veronmaksajista. Olisihan se hienoa jos lisää asuntovelkaa ottamalla saisi lopulta henkilökohtaisen velkataakkansa riittävän pieneksi tuloihin nähden. Kyllähän näin tärkeään läpimurtoon tähtäävää tutkimusta kannattaa meidän veronmaksajien rahoittaa.

 

Kreikalla eittämättä on innovatiivinen historia puolellaan. Kyynikot puhuvat, että Kreikan ongelma on se etteivät heihin luottamuksensa menettäneet velkojat suostu enää jatkamaan valtion edellisiä velkoja niiden kasvattamisesta puhumattakaan. Onneksi meillä on Euroopan keskuspankki, vakavaraiset eurooppalaiset veronmaksajat ja maailman valuuttavarannot itselleen vähä vähältä haaliva Kiina tätä koetta rahoittamassa. Vai voiko olla niin, että kreikkalaiset ovatkin meitä jo askeleen edellä...

 

Entä jos he ovatkin jo ratkaisseet tämän ongelman, mutta me muut emme sitä vielä tiedä. Velallahan on mukava pitää saavutettua elintasoa yllä tai jopa parantaa sitä. Siksi siis kannattaa velkaantua. Mitä enemmän velkaa sitä parempi. Mitä halvempaa velkaa, sitä enemmän. Velastahan valtio pääsee eroon joko: 1) korkean inflaation avulla, 2) valuuttansa arvoa alentamalla muihin valuuttoihin nähden tai 3) jättämällä velka maksamatta. Euroalueeseen kuuluessaan kreikkalaiset eivät tosin voi puuttua kahteen ensimmäiseen, mutta...

 

Mitä jos he viisaina ihmisinä ottavatkin mahdollisimman paljon eurovelkaa ja lähtevät sitten saatujen rahojen kanssa kävelemään eurosta. Tämän jälkeen he voivat käyttää kaikkia yllä mainittuja velan vähentämiskeinoja itse valitsemassaan järjestyksessä. Jos he valitsevat viimeisen vaihtoehdon ja jättävät velkansa maksamatta niin ratkaisu on löytynyt. Velat kasvoivat lisää velkaa ottamalla ja lopulta poistuivat kokonaan. Onneksi olkoon kreikkalaiset, velkaongelmanne on ratkaistu! Tai ainakin siirretty muiden ongelmaksi.

 

Takaisin »

 

 

 

 

 

 

Science Beakers

Tämän blogin kirjoitukset ovat täynnä kirjoittajan henkilökohtaisia mielipiteitä ja pohdiskelua. Kirjoitukset perustuvat joko faktoihin, toisten esittämiin näkemyksiin tai ovat ihan puhdasta synteettistä tajunnanvirtaa. Lukijan vastuulle jää esitettyjen teemojen kriittinen tarkastelu. Mitään tässä blogissa esitettyä teemaa ei pidä tulkita sijoituskehotukseksi tai suositukseksi. Historia ei ole koskaan tae tulevasta. Sijoituselämässä, kuten elämässä yleensäkin tärkeintä ei ole se, mitä on jo tapahtunut, vaan se mitä tapahtuu seuraavaksi. Tulevaisuus muodostuu itse tekemistämme päätöksistä ja noiden päätösten seuraukset on kunkin kannettava aivan yhtä itsenäisesti.
 

 © PV Holdings Oy 2011-2012